Referat: Östra Torps GIF - Rydsgårds AIF

0-3 85 min

Varningar
Kaj Nurmi 48 min
Nicklas Mattsson 90 min

Storförlust i seriefinalen mot Rydsgård. Östra Torp firade 75 år och matchen skulle bli en del av festligheterna. Men vad hände? Festen kom av sig. Östra Torp hade gjort en del ändringar sedan sist där man bland annat ersatt Mikael Fransson och Fredrik Sjöstedt med Andreas Sjödin och Kaj Nurmi på mittfältet. Redan i den 4:e minuten skjuter en Rydsgårdspelare ett volleyskott från 15 meter som Andreas Sonesson i målet gör en fin räddning på. I den 11:e minuten tar Rydsgård sig runt på vänsterkanten och inlägget når en omarkerad spelare som nickar bollen i mål bakom Sonesson fram till 0-1. Matchen innehöll väldigt få målchanser och det var mest ett ställningskrig kring mittlinjen. I den 29:e minuten får Rydsgård en något billig frispark precis utanfö Torps straffområde. Frisparken slås nästintill perfekt mot bortre krysset men bollen tar ända uppe i klykan och ut. Nära 0-2 där. Första halvlek slutar 0-1 och i paus känner vi att vi har grepp om händelserna och kan vända på det. I den 53:e minuten nickar Anders Mårtensson en hörna precis över mål. Östra Torp flyttar fram positionerna sista kvarten för att försöka kvittera. I den 79:e minuten slår Martin Jönsson ett inlägg mot bortre stolpen där Patrik Andersson möter upp men Patriks nick går utanför. Istället punkteras matchen i den 82:e minuten då ett inlägg når en fri Rydsgårdspelare som dunkar upp bollen i nättaktet med ett volleyskott fram till 0-2. I den 85:e minuten kommer ett nytt inlägg in i Torps straffområde och en ensam forward kan nicka bollen i mål från nära håll till 0-3 vilket också blir slutresultatet. Östra Torp har fruktansvärt svårt att skapa något och närmst ett mål var nog Anders Mårtenssons nick över i början på andra halvlek. Torp har mycket boll under hela andra halvlek med ineffektiviteten sista tredjedelen är avgörande. Rydsgård rycker ifrån i serietoppen och är nu 4 poäng före Torp medan Askeröd har krupit närmre och parkerar nu endast 1 poäng bakom Torp. I nästa match väntar Blentarp hemma den 25:e augusti klockan 18:30.